"Kahvipussi-kurssi" to 22.8.2019 aloitti. Työn alla "Joutsen"

Työn alla oleva "JOUTSEN" sai alkusiipien havinaa. Ohjasi Anne Pernaa.
KYLÄ-ILTA perjantaina  30.8.2019 klo 18.00

Makkaraa, lättyjä ja kahvia plus mehua tarjolla!!!! Arpoja myynnissä. Tule leppoisaan iltaan!!!
SYYSPÄIVÄLLISET SU 6.10.2019 KLO 12-14 seuraa ilmoittelua!

Jäsenmaksu 2019

Vuoden 2019 jäsenmaksuksi vahvistettiin syyskokouksessa edelleen 10 € yli 18-vuotiailta.
Jäsenmaksun voi maksaa tilille FI04 4928 3020 0998 47 mielellään helmikuun loppuun mennessä.

Kun jäsenmaksu on maksettu 2 vuotta, saa kylätalon vuokrata hyvällä alennuksella. Soittele Lauralle 044 3779 502 hyvissä ajoin, jos suunnittelet juhlia kylätalolla. Tila luovutetaan varausjärjestyksessä riippumatta siitä, onko varaaja kyläseuran jäsen vai ei.

Mäenpää on vuoden 2016 Eteläpohjalainen kylä

Eteläpohjalaiset Kylät ry on valinnut vuoden 2016 eteläpohjalaiseksi kyläksi Mäenpään. Kunnianosoitus julkistettiin lauantaina 26.11.16 Ylihärmän nuorisoseuralla juhlallisessa tilaisuudessa. Palkintoa olivat vastaanottamassa puheenjohtaja Simo Aaramaa, hallituksen jäsenet Anni Keisala, Veli Luoma ja Tuomo Rinne sekä kyläsuunnitelman ja hakemuksen tehnyt Hannele Kihlman.

Lue puheenjohtajan kiitospuhe tästä

Vuoden kylän valintaan vaikutti merkittävien hankkeiden lisäksi myös pitkäjänteinen kyläsuunnittelu. Kesällä valmistunut kyläsuunnitelma on järjestyksessä neljäs, ensimmäinen on tehty jo vuonna 1989. Tutustu kyläsunnitelmaan vuosille 2017 - 2022 seuraavasta linkistä.

Mäenpää kelapaa trossata!

Vuoden kylä -juhla 11.2.17

Kylältalolla vietettiin kauniina helmikuisena lauantaina hienoa ja tilanteeseen sopivan arvokasta juhlaa vuoden eteläpohjalainen kylä -nimityksen kunniaksi.
Kyläseuran puheenjohtaja Simo Aaramaa toivotti juhlavieraat tervetulleiksi: "Kylämme on ansainnut tämän juhlan, koska Eteläpohjalaisten kylien hallitus ja sen toimikunta on valinnut meidän kylän, Mäenpään kylän Kauhavalta vuoden 2016 eteläpohjalaiseksi kyläksi. Olemme täällä kylällä iloisia tästä viisaasta ja hyvästä valinnasta, joka osui syystäkin meille. Me olemme tehneet kovasti töitä - ei sen eteen, että saisimme tämän tittelin - vaan siksi, että tämä kylä ja kyläkunta olisi hyvä paikka elää ja asua. Kiitämme teitä hyvät kyläläiset jotka olette jo vuosia ja vuosikymmeniä tehneet pyyteetöntä työtä tämän kylän viihtyvyyden eteen, että tämä olisi parempi paikka muuttaa ja rakentaa koti."
Juhlapuheessaan Eteläpohjalaiset kylät ry:n toiminnanjohtaja Johanna Ikola kiitteli Mäenpään alueella olevan poikkeuksellista aktiivisuutta, yhteistyökykyä ja peräänantamattomuutta ja pitkäjänteisyyttä. Mäenpää lähteen vahvana ehdokkaana valtakunnalliseen Vuoden kylä -kilpailuun.
Juhlan juontaja Hannele Kihlman valotti pieninä välähdyksinä kylän historiaa ja haastatteli entisiä puheenjohtajia. Ritva Sompinmäki oli puheenjohtajana vuonna 1981 ja Pentti Paavola vuosina 1982 - 1983 sekä uudelleen vuosina 2003 - 2004.
Mänpään kyläseura on tavannut ystävänpäivän aikoihin muistaa uusia kyläläisiä. Tänä vuonna muistaminen sopi erittäin hyvin juhlan yhteyteen. Paikalla olivat Elina Kivikangas ja Mika Saari. Lisäksi muistettiin Kaarina ja Harri Kankaanpäätä.
Vapaan sanan aikana Kauhavan kaupungin tervehdyksen toi Liisa Salo, Aisaparin tervehdyksen Mervi Niemi-Huhdanpää ja Härmänmaan Ladun tervehdyksen Tarja Fagerholm. Kyläläisten puheenvuoron käyttivät Tiina Rintamäki, Alpo Puro-Aho ja "ottopoika" Tapio Palttala. Tervehdyksen toi myös Kyllikki Tuuri, jonka puoliso Jussi Tuuri on ollut käynnistämässä kylätoimikuntaa Mäenpäässä.
Illan upeasta ja monipuolisesta musiikista vastasivat Matti Saari, Juho Lammi ja Mäenpään mieslaulajat säestäjänään Tapio Palttala. Äänentoistosta huolehti Esa Saarela.
Päätössanat lausui Mäenpään kyläseuran sihteeri Tarja Fagerholm. Kyläseuran emännät Eila Rintamäki ja Anni Keisala olivat kattaneet juhlavieraille herkullisen kahvipöydän.

Katso lisää kuvia Kuva-Albumista. Kuvat: Timo Perälä

Johanna Ikola, Eteläpohjalaiset kylät ry, piti juhlapuheen. Kuva: Timo Perälä

Kylän nuorta polvea edusti lahjakas kitaristi Juho Lammi. Kuva: Timo Perälä

Matti Saari lauloi itse tekemiään balladeja. Kuva: Timo Perälä

Ystävänpäivän iltamat

Mäenpään kylätalolla vietettiin ystävänpäivän iltamia la 13.2.16. Kutsu oli otettu hyvin vastaan ja pöydät täyttyivät mukavasti.
Illan aloitti kyläseuran puheenjohtaja Simo Aaramaa kertomalla kyläseuran kuulumisia. Samalla muistettiin uutta kyläläistä, kuten tapana on ollut.
Esa Saarela lauloi ystävyydestä ja Hannele Kihlman esitti pari kirjoittamaansa hauskaa runoa parisuhteesta.
Ilmi ehti navettakiireiltään ihmettelemään nykymaailman menoa ja etenkin sitä, kuinka ennen kuitua oli vaan leivässä ja vaatteissa, mutta nykyään se kaivetaan maahan ja sitä pitkin kuljetetaan vaikka mitä valon nopeudella.
Jännitystä oli ilmassa, kun arvottiin Anvian lahjoittama TV kuituliittymän hankkivien kesken. Kaikkiaan 67 taloutta osallistui arvontaan. Onnettarena toiminut Aino Lakso nosti numeron 50. Television onnellinen voittaja oli Tuomo Rinne.
Ilta jatkui karaokelaulujen merkeissä lähes puoleen yöhön. Lopuksi komeasti lauloivat duettona useita kappaleita Kauhavan Matiksi ja Tepoksi nimetyt Esa Saarela ja Pasi Myllykangas.

Uusi asukas Ritva Leppälä ja pj. Simo Aaramaa